Ένας αποκαλυπτικός φωτογράφος καλεσμένος της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου

Ένας αποκαλυπτικός, πολυδιάστατος και πληθωρικός, όσον αφορά τα θέματα που καταπιάνεται, φωτογράφος ήταν καλεσμένος στην διαδικτυακή συνάντηση του Μαρτίου στην Λέσχη μας. Ο Ζήσης Καρδιανός. Γεννημένος στην Ζάκυνθο το 1962 όπου και κατοικεί μέχρι και σήμερα. Σπούδασε κοινωνιολογία στην Αμερική και στην Αθήνα. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας στην σχολή Focus και αλλού πριν δεκαετίες κοντά σε σημαντικούς δασκάλους. Θεωρεί τον εαυτό του όμως αυτοδίδακτο.

Το περασμένο Σάββατο έκανε την τιμή να παρουσιάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς του στα μέλη της φωτογραφικής λέσχης Κορίνθου. Ξεκίνησε με μια αναδρομή στο παρελθόν και έφτασε μέχρι το σήμερα αποκωδικοποιώντας αριστοτεχνικά τον τρόπο σκέψης του που γεννά σε κάθε συγκυρία καινούργιες κατευθύνσεις. Ένα όμως στοιχείο που τον διακρίνει σε όλη την πορεία του είναι η τόσο σύγχρονη προσέγγιση των θεμάτων που ξαφνιάζει θετικά τον θεατή που "αναζητά έξω από τα τετριμμένα".

https://www.flickr.com/people/zisskar/
https://www.instagram.com/zisiskardianos/
https://www.facebook.com/zisis.kardianos/

Η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου εν μέσω των υφιστάμενων περιορισμών συνεχίζει απρόσκοπτα την δράση της και τις συναντήσεις της με διαφορετικούς τρόπους. Οι εργασίες γίνονται από το σπίτι και οι συναντήσεις των μελών μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας. Η διαδικασία αυτή μας έφερε κοντά με εξέχουσες προσωπικότητες που αφήνουν προοδευτικά το στίγμα τους στην σύγχρονη ελληνική φωτογραφία και είναι καλεσμένοι του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αναστάση Πρωτοπαπά που συντονίζει τις συζητήσεις.

Συνάντηση με τον Ζακυνθηνό φωτογράφο Ζήση Καρδιανό
Συνάντηση με τον Ζακυνθηνό φωτογράφο Ζήση Καρδιανό
Συνάντηση με τον Ζακυνθηνό φωτογράφο Ζήση Καρδιανό
Pin It