Ημερίδα "Φωτογραφικοί διάλογοι"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα Φωτογραφικοί Διάλογοι την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 11,00 στο CINEMA ΑΠΟΛΛΩΝ στην Κόρινθο, Κολιάτσου 49.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2018 που διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / corinthian photography club.

Είσοδος ελεύθερη

Την ημερίδα συντονίζουν:
ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α
και ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α

Θα παρουσιάσουν την δουλειά τους οι φωτογράφοι:

Ανδρέας Καλαβρουζιώτης
Ελένη Κούτλα
Κωνσταντίνος Ξένος
Νίκος Παπαγγελής
Θεόδωρος Ρίγος
Γιάννης Ρομπόκος
Βασιλική Σανδάλη
Αθανασιος Σκαζας

About the artists:

Ανδρέας Καλαβρουζιώτης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1969, ζω στην Αθήνα και εργάζομαι σε ιδιωτική επιχείρηση. Το πάθος και το μεράκι μου για την φωτογραφία υπήρχε από μικρό παιδί. Μου άρεσε η φωτογραφία και μεγαλώνοντας, η αγάπη μου για αυτή έγινε πιο ιδιαίτερη με βασικό θέμα τις απλές οικογενειακές στιγμές και τις δραστηριότητές μου.

Εξελίσσοντας τις γνώσεις μου πάνω στην τεχνολογία και αποκτώντας την πρώτη μου DSLR, το μεράκι μου έγινε σημαντικό κομμάτι της ζωής μου τα τελευταία 6 χρόνια.

Όλα περνούσαν μέσα από το φακό της μηχανής, τα τοπία, τα πρόσωπα, τα καιρικά φαινόμενα, η φύση και οι απλές καθημερινές κινήσεις των ανθρώπων.

Βελτίωσα τις γνώσεις μου πάνω στην φωτογραφία παρακολουθώντας μαθήματα στο πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου, με δάσκαλό μου τον Διονύση Κούτση, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος των μαθημάτων.

Τα θέματα που κυρίως με ενδιαφέρουν είναι οι φωτογραφίες δρόμου, τοπίων, πορτρέτου και το ανθρώπινο σώμα, αλλά δεν διστάζω να δοκιμάσω καινούργια θέματα και τάσεις πάνω στην φωτογραφία τη στιγμή που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ελένη Κούτλα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθηνά. Τα τελευταία 8 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Κόρινθου. Αποφοίτησε από το τμήμα φωτογραφίας των Global Arts Studios. Έχει λάβει μέρος σε ομαδική έκθεση στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στην Ελληνική φωτογραφική εταιρία όπως και με το Corinthian Photography Club στην Πινακοθήκη Κόρινθου. Επίσης έλαβε μέρος το Club στην photovizion 2017 οπού εκεί βραβεύτηκε φωτογραφία της από την «Γαία Επιχειρείν» και το περιοδικό «Φωτογράφος» (3ο βραβείο). Μετά από παρότρυνση και βοήθεια του δασκάλου της Αναστάση Πρωτοπαπά σήμερα είμαι επαγγελματίας φωτογράφος στο χώρο της φωτογραφίας γάμου βάπτισης. Έχοντας αντιληφθεί ότι η "μάθηση" στο χώρο της φωτογραφίας δεν τελειώνει ποτέ, παραμένει μέλος του Corinthian Photography Club και παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια.

Κωνσταντίνος Ξένος

Γεννήθηκε στο Χολαργό και μεγάλωσε στην Ζάκυνθο. Από το 2011 είναι κάτοχος Β.Α από το Middlesex University of London in collaboration with ΑΚΤΟ στο τομέα της φωτογραφίας. Η σταθερή ενασχόλησή του με την τέχνη της φωτογραφίας τον οδήγησε να ανακαλύψει το πάθος του για την φωτογραφία δρόμου.

Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί στο Getting your Shot από το National Geographic και Along the Blue Line.

Νίκος Παπαγγελής

Είναι visual artist, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται κυρίως στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στη Stereosis Photography School, στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακόμα κατέχει MA in Filmmaking (specialised in Cinematography) από το Goldsmiths, University of London.

Todd Rigos Θεόδωρος Ρίγος

(b.1987) is a contemporary photographer based in Athens, Greece, whose work explores notions of intimacy, identity, and human interaction. Through curiosity, observation and presence he seeks to document patterns between people, nature, the things we consume and the milieus in which we live. He started developing his personal work in 2009 and his self-taught skills extend across digital and analogue street photography. His work has been recognized through several awards, including the Photometria International Photography Festival (2012) and the Atenistas Photography Contest, among others. Rigos has exhibited in numerous group shows in Athens and across the country, and held his first solo exhibition, "Anoixi," in June 2014. He currently works in various areas, such as landscape, street, documentary and many more experimenting with shape, light and unconventional techniques. In summer 2017 he was awarded in two more international competitions. He exhibited his work in the Art Gallery of Corinthos through "Heritage" international competition and "Corinth exposed" instagramm contest (Corinthian Photography Club) and in the Antiparos international photo festival where he was selected among others. In August 2017 Rigos held his second solo exhibition with his latest project "Crossroads" in Paros island and he is currently on the roll traveling and preparing new projects for 2018.

Γιάννης Ρομπόκος

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και μεγάλωσε στις Κρήνες Κορινθίας. Σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ζει στην Αθήνα.

Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Με την καλλιτεχνική - δημιουργική φωτογραφία ασχολείται από το 2013 παρακολουθώντας τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας που διοργανώθηκαν από τον δήμο Αμαρουσίου με δάσκαλο τον Διονύση Κούτση. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και της κορινθιακής φωτογραφικής ομάδας «Οκτώ συν άπειρο». Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε δεκατέσσερις ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει παρουσιάσει το έργο του σε φωτογραφικές ομάδες και φεστιβάλ φωτογραφίας.

Μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά και έχει εκδοθεί σε φωτογραφικά λευκώματα. Έργο του συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου “WeStreet 2016” στην οποία συμμετείχαν 116 φωτογράφοι δρόμου από 36 χώρες.

Σκοπός του είναι η συνεπής στάση του απέναντι στην τέχνη, η διαρκής εξέλιξή του μέσα από την προσέγγιση της τεχνικής αρτιότητας και της επαρκούς θεωρητικής κατάρτισης, αλλά κυρίως η ειλικρινής και γνήσια έκφραση της εσωτερικότητάς του.

Βασιλική Σανδάλη

Η Βασιλική Σανδάλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολουθεί φωτογραφικά σεμινάρια από το 2009. Την περίοδο 2015-2016 παρακολούθησε το σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη και το εργαστήριο του Αχιλλέα Νάσιου. Το 2017 παρακολούθησε το σεμινάριο της Καλών Τεχνών με τον Κώστα Ιωαννίδη, Ελένη Μουζακίτη και Λάμπρο Παπανικολάτο. Φωτογραφική δουλειά της έχει παρουσιαστεί από ελληνικά και ξένα περιοδικά , καθώς έχει επιλεχθεί και για εξώφυλλα βιβλίων. Έχει λάβει συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Το 2010 συμμετείχε με την ομάδα του Χρήστου Κοψαχείλη στο “Open Screen Project” του Athens Photo Festival, το 2016 στο “Parallel Voices” του Photometria Festival, το 2017 στο Satellite Exhibition του Athens Photo Festival και στην ομαδική έκθεση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης “Μy gender, Μyself”. Το 2018 εκτέθηκε μέρος της σειράς “Groping” στην Gallery Latitude του Chicago και στην Darkroom Gallery του Essex. Διακρίθηκε επίσης η ίδια σειρά, από την LoosenArt Gallery για τη διεθνή ομαδική έκθεση “About me” στη Ρώμη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη shortlist του Rovinj Photodays 2018 της Κροατίας.

Αθανάσιος Σκάζας

Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Αθηνά. Από το 2002 ζει και δραστηριοποιείται στην Κόρινθο από όπου και κατάγεται.

Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χωρών και Διακόσμηση στο Institute d'arte Enrico Galvani στο Pordenone της Ιταλίας και στο Middlesex University of London.

Το ταξίδι του στην φωτογραφία ξεκίνησε το 2015 φοιτώντας στα Global Arts Studios στην Κόρινθο με δάσκαλο τον Αναστάση Πρωτοπαπά. Έκτοτε, με την τέχνη της φωτογραφίας προσπαθεί να καταγράψει την ποίηση των απλών πράγματων που καθίστανται γοητευτικά. Από το 2013 είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου.

Pin It