Παράταση διαγωνισμού "Κληρονομιά" έως τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Corinth Exposed 2017 / Ημέρες φωτογραφίας Κορινθίας 2017
International competition - exhibition / Διεθνής Διαγωνισμός - Έκθεση φωτογραφίας

Τελευταία συμμετοχή θα γίνει δεκτή την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στις 24.00.
Λόγω μεταφοράς της ημερομηνίας της έκθεσης για τις 20 Μαΐου 2017 στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, η επιτροπή αποφάσισε την επέκταση του χρόνου υποβολής συμμετοχής για μια εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε θερμά.

Η κάθε συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον πληρούνται οι όροι και κανόνες του διαγωνισμού, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Θέμα
Heritage

Η αποτύπωση της πολιτιστικής κληρονομιάς με μια σύγχρονη φωτογραφική ματιά.

Η πολιτιστική κληρονομιά του κάθε λαού είναι μια πολύ ευρεία και ανοιχτή έννοια. Στοιχεία που μπορούν να μας δώσουν ένα αρχικό περίγραμμά της, είναι αυτά που αναφέρονται στην πολιτιστική ιστορία του κόσμου μας, από την Αρχαιότητα έως και την σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή. Η μεταξύ τους σύνδεση διαμορφώνει το ψηφιδωτό της Παγκόσμιας κληρονομιάς μας.

Η σύγχρονη τέχνη και ο τρόπος εκφοράς της οπτικής της γλώσσας, επαναπροσδιορίζει μέσα από το προσωπικό πρίσμα του καλλιτέχνη, την σχέση του με το παρελθόν ως ένα εφαλτήριο για το μέλλον.

Οι νικήτριες φωτογραφίες που θα επιλεχθούν από την διεθνή κριτική επιτροπή θα αποτελέσουν το υλικό για την δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Στα Εγκαίνια της έκθεσης θα προβληθεί ψηφιακά (video projection) τουλάχιστον μία φωτογραφία από κάθε συμμετέχοντα.

* Η κριτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού συμμετοχής.

Πως συμμετέχεις στον διαγωνισμό:

1) Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα που είναι ενήλικες και έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την φωτογραφία.

2) Μπορούν να αποσταλούν από μία (1) μέχρι πέντε (5) φωτογραφίες στην επιτροπή παραλαβής (Δικηγορικό Γραφείο Βασιλικής Στάμου) στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για μία και μόνο συμμετοχή και σε μία μοναδική αποστολή.

3) Στην αποστολή πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά τα παρακάτω στοιχεία. Α) όνομα Β) επώνυμο Γ) πατρώνυμο Δ) τηλέφωνο Ε) χώρα/ πόλη ΣΤ) αριθμός φωτογραφιών (1-5) Ζ) email

4) Το κάθε αρχείο jpg πρέπει να είναι η μεγάλη διάσταση 1600 pixels προς το αναλογικό του και 75 dpi resolution. Όλα αποστέλλονται με WeTransfer, απλό email ή μέσω της online φόρμας.

Όροι και κανονισμός του Διεθνούς διαγωνισμού

1) Η επιτροπή παραλαβής είναι το δικηγορικό γραφείο Βασιλικής Στάμου που εγγυάται το αδιάβλητο του διαγωνισμού με εξουσιοδότηση να παραλαμβάνει όλες τις συμμετοχές. Οι συμμετοχές λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου.

2) Οι φωτογραφίες αποστέλλονται στην έγκριτη κριτική επιτροπή μόνο αριθμημένες με τον αριθμό πρωτοκόλλου και χωρίς όνομα.

3) Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει ικανό αριθμό φωτογραφιών για την δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

4) Οι επιλεγμένες συμμετοχές στην έκθεση φωτογραφίας είναι και οι νικητές του διαγωνισμού.

5) Τελευταία συμμετοχή θα γίνει δεκτή την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στις 24.00.

6) Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με email ή τηλέφωνο μετά την λήξη του διαγωνισμού για να αποστείλουν ψηφιακά τα φωτογραφικά αρχεία υψηλής ανάλυσης προς εκτύπωση με WeTransfer.

7) Τα έξοδα των εκτυπώσεων δεν βαραίνουν τον συμμετέχοντα αλλά τον διοργανωτή.

8) Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να εσωκλείουν γραφιστικά το όνομα του καλλιτέχνη.

9) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της ακύρωσης του διαγωνισμού.

10) Δεκτές θα γίνουν φωτογραφίες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και μόνο. Φωτογραφίες που δεν είναι δικές σας και δημοσιοποιηθούν, υπόκεινται στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας εκπροσωπούν αυτά ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη. Την ευθύνη έχει το πρόσωπο που την δημοσιοποίησε και την χρησιμοποίησε ενώ ανήκει σε άλλον.

11) Στις φωτογραφίες που εμπεριέχονται ευδιάκριτα πρόσωπα πρέπει ο δημιουργός να έχει την συγκατάθεσή τους για να μπορούν να εκτεθούν γιατί εφόσον δημοσιοποιηθούν υπόκεινται στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας εκπροσωπούν αυτά ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη. Την ευθύνη έχει ο δημιουργός.

12) Όλα τα στοιχεία του διαγωνισμού καθώς και της όλης διοργάνωσης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.corinthexposed.gr

13) Μέσω της ιστοσελίδας θα ανακοινώνονται νεότερα σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες των εκθέσεων και των δράσεων.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Περιοδικό Φωτογράφος
Περιοδικό Φωτογράφος
Περιοδικό Photonet
Περιοδικό Photonet

Με τιμή

ο Διευθύνων Σύμβουλος του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών

Σωκράτης Λαμπρόπουλος

Pin It