Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού "Κληρονομιά"

  • Νίκος Φιλιππακόπουλος (Φ. Νίκος)
    Αρχιτέκτων DPLG – Εικαστικός καλλιτέχνης / Programme Leader

    Ειδικεύεται στα εξής πεδία έρευνας:
    Αρχιτεκτονική / Οπτική Επικοινωνία / Φωτογραφία / Εικαστικά

    Aρχιτέκτων DPLG (UPA 1-Paris, 1983), εικαστικός καλλιτέχνης (εργαστ. ΕNSBA, Paris), διδάσκει στον ΑΚΤΟ από το 1994. Διευθύνει το διακλαδικό MA in Design από την ίδρυσή του (2003). Eίναι μέλος επιτροπών αξιολόγησης στην Αρχιτ. Σχολή ENSAPVS (Paris). Παρουσίασε το ζωγραφικό και φωτογραφικό του έργο σε 11 ατομικές και 20 ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα και Γαλλία, Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας Αθήνας, Οκτ.’99). Από το 1979, χρησιμοποιεί την φωτογραφία για την έρευνά του «Η Εικόνα της Πόλης». Δραστηριοποιήθηκε στο xώρο της οπτικής επικοινωνίας (1984-1998) και του interior design consultance (1989-σήμερα). Υπήρξε μέλος της ομάδας “Urbatecture” και του Centre français de la couleur (Paris).

  • Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα
    Διδάκτωρ Μουσειολογίας
    Αρχαιολόγος- Ιστορικός Τέχνης

    Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου
    Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Κέντρου Πολιτισμού  (ΚΕ.Π.Α.Π.) Δήμου Κορινθίων
    Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού  Προσωπικού  του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου,  στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Πολιτισμικών  Μονάδων

  • Μαρία Πασχαλίδου, MFA (Photography)
    Εικαστικός Καλλιτέχνης
    Ανεξάρτητη επιμελήτρια τέχνης / Vice Programme Leader

    Ειδικεύεται στα εξής πεδία έρευνας:
    Φωτογραφία (Constructed Photography reality) / Video / Installation / Ψηφιακές Τεχνολογίες Εικόνας & Video / Εννοιολογικές προσεγγίσεις, συμμετοχικές δράσεις και καλλιτεχνική Έρευνα
    Είναι εικαστικός καλλιτέχνης και ασχολείται με την φωτογραφική εικόνα, το βίντεο και τις εγκαταστάσεις.
    Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις διευρυμένες χρήσεις του φωτογραφικού μέσου, την οπτικοποίηση αφηγήσεων, τη συμμετοχή του κοινού (audiences participation) και τις διαδραστικές εγκαταστάσεις. Είναι υποψήφια διδάκτωρ, Imaging and Creative technologies, De Montfort University, UK και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MFA, Photography, Columbia College Chicago, US. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και projects τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία, Αυστραλία και Ασία. Ζει στην Αθήνα όπου και διδάσκει Φωτογραφία (constructed photography reality) και ψηφιακές τεχνολογίες εικόνας & video.

  • Peter Kervarec
    Φωτογράφος

    Ο Peter Kervarec σπούδασε στο Saint Patricks College στη Βικτώρια της Αυστραλίας, όπου ζει και εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας.
    Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το ταλέντο του στη φωτογραφία τοπίου. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του ανήκει σε γνωστές galleries της Αυστραλίας.
    Έχει μεγάλη εμπειρία σε διαγωνισμούς φωτογραφίας καθώς είναι πολύ συχνά μέλος κριτικών επιτροπών σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας στην Αυστραλία και το εξωτερικό.

  • Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α
    Φωτογράφος

    Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Photography, Video and Digital Imaging στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπυχιακό πρόγραμμα MA in Design του πανεπιστημίου του Middlesex.
    Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη παρουσίαση της δουλειάς του έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2011. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τη θεωρία και την κριτική στη φωτογραφία.

  • Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α
    εικαστικός

    Διευθυντής Σπουδών Global Arts Studios
    Διευθύνων σύμβουλος Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών 
    Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος είναι κάτοχος Β.Α και Μ.Α με διάκριση από  το Middlesex University of London.
    Το 2003 δημιούργησε με τους Γιώργο Λαμπρόπουλο, Ελένη Πετροπούλου την καλλιτεχνική εταιρεία Global arts και τα πολυθεάματα ‘global ballet & concert’ 2003, ‘Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων’ 2004 και ‘Modern city’ 2005-2006.
    Την ίδια περίοδο σκηνογράφησε το έργο ‘Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός’ του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη 2003 στην Αθήνα.
    Το 2007 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Καμύ ‘Η Παρεξήγηση’ σε μετάφραση Γιάννη Θηβαίου.
    Το 2009 σκηνοθέτησε το χορόδραμα Romeo & Juliet σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ.
    Από τον Φεβρουάριο του 2007- 2010 διατέλεσε τακτικό μέλος του Δ.Σ του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Κορινθίων. Επίσης, είναι μέλος Δ.Σ της Ενώσεως Κορινθίων.
    Το 2006 ίδρυσε την καλλιτεχνική σχολή Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Global arts studios. 
    Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος έχει δημιουργήσει ζωγραφικούς πίνακες, video art που παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Αθήνα και αλλού, έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές εργασίες πάνω σε εικαστικά θέματα, θεάτρου και σκηνογραφίας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια από τη θέση του οργανωτή και του εισηγητή.
Pin It