Σωκράτης Λαμπρόπουλος
Διευθυντής των Global Arts Studios και της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου.

Όλες οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2018 “Corinth Exposed 2018”
Οι χώροι που φιλοξένησαν το φεστιβάλ: Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, cinema ΑΠΟΛΛΩΝ.

1)a/ Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνικής φωτογραφίας “expressions”, που διοργάνωσε η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου “Corinthian Photography Club”, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων (ΚΕ.Π.Α.Π.).

Συμμετείχαν τα μέλη του Corinthian Photography Club:
Λορένα Κίρκ Γιαννούλης, Μάνος Κουνελάκης, Ελένη Κούτλα, Χρήστος Κωτσάκης, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, Βλάσης Μαυραγάνης, Αναστάσης Πρωτοπαπάς, Αθανάσιος Σκάζας, Σοφία Σπυροπούλου, Κατερίνα Φιλοπούλου.

b/ Στην Δημοτική Πινακοθήκη επίσης φιλοξενήθηκε παράλληλα η έκθεση φωτογραφίας Photometria Awards “love”, η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Photometria 2017.

Τα ονόματα των 25 φωτογράφων της έκθεσης: Δημήτρης Ραπακούσης, Βασίλης Ζαβερδάς, Alba de la Asuncion, Αντρέας Κατσάκος, Ερωφίλη Γαγάνη, Χριστίνα Καραγιάννη, Ρίτα Τιλκερίδου, Βασίλης Σιάμπαλης, Άντζελα Σαiράφ, Γεώργιος Αγγέλης, Jorge Lopez Munoz, Απόστολος Παλάσκας, Σοφία Μπεάκη, Dimitris Vavouras, Άρτεμις Κουλουρά, Νίκος Κατσιαρίμπας, Θωμάς Γκαρίπης, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ιγνάτιος Κουρουβασίλης, Γωγώ Πονηράκου, Κωστής Μουσελίμης, Hao Long Hsu, Ελευθέριος Πλαβός, Sudipto Das, Fang Liu.

c/ Στον ίδιο χώρο εκτέθηκε το instawall των διακριθέντων φωτογραφιών από τον διαγωνισμό στο Instagram #CORINTHEXPOSED, η φωτογραφία της Όλγας Παπαλεξάνδρου που κέρδισε την υποτροφία των Global Arts Studios και η φωτογραφίας της Άννας Παπαϊωάννου που κέρδισε το Olympus Award.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κος Απόστολος Παπαφωτίου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαριλένα Σούκουλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νίκος Σταυρέλης και ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. κος Δημήτρης Φλεβάρης.

Πλήθος κόσμου, φίλοι και φίλες της φωτογραφίας γέμισαν τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, θαυμάζοντας τις φωτογραφίες και συνομιλώντας με τους δημιουργούς.

Σημαντικά πρόσωπα, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια ήταν ο κος Παναγιώτης Παπουτσής, ο άνθρωπος πίσω από το Φεστιβάλ Photometria, ο κος Γιώργος Μαρινάκης, ο Έλληνας πρεσβευτής της εταιρίας φωτογραφικών ειδών Olympus.

2) Παράλληλα την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 άνοιξε και ο επόμενος από τους τρεις χώρους που φιλοξενούσε το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2018, το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, με τρεις εκθέσεις και μια σημαντική δράση.

a/ Το Degree show 2018 - Έκθεση του τμήματος φωτογραφίας των Global Arts Studios αποφοίτων σπουδαστών, ακαδημαϊκής περιόδου 2017-2018 στην οποία συμμετείχαν οι Άννα Δημητροκάλη, Αντώνης Καλούσης, Μαρία Κοκολογιάννη και Μαρία Κροντήρη,

b/ την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μπατζανόπουλου με τίτλο «Cells of Souls» και

c/ την έκθεση φωτογραφίας των Extreme Photographers.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου που περιηγήθηκαν στις εκθέσεις, ο Παναγιώτης Λαμπρινός Πρώην Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων και δρ. Τόνια Τζαναβάρα έφορος της Πινακοθήκης του Δήμου Κορινθίων.

Επίσης, νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το
d/ PORTRAIT PHOTOGRAPHY MASTERCLASS ένα πρωτότυπο workshop με αφετηρία την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μπατζανόπουλου «Cells of Souls». Οι συμμετέχοντες θα μυήθηκαν στα μυστικά της δημιουργικής φωτογραφίας πορτραίτου σε συνθήκες studio με την βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές του καθηγητή φωτογραφίας των Global Arts Studios Αναστάση Πρωτοπαπά και του φιλοξενούμενου φωτογράφου, Βασίλη Μπατζανόπουλου.

3) Την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11,00 στο CINEMA ΑΠΟΛΛΩΝ στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ημερίδα Φωτογραφικοί Διάλογοι. Οχτώ φωτογράφοι με βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, διαγωνισμούς και αλλού, παρουσίασαν την δουλεία τους στο κοινό και συζήτησαν μαζί τους για τις σκέψεις τους και την καλλιτεχνική τους προσέγγιση στο θέμα που διαπραγματεύονται. Την όμορφη κουβέντα συντόνισαν οι Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α και ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α. Την δουλειά τους παρουσίασαν οι φωτογράφοι: Ανδρέας Καλαβρουζιώτης, Ελένη Κούτλα, Κωνσταντίνος Ξένος, Νίκος Παπαγγελής, Θεόδωρος Ρήγος, Γιάννης Ρομπόκος, Βασιλική Σανδάλη και ο Αθανάσιος Σκάζας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος. Επίσης, ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε όλους τους αφανείς ήρωες της διοργάνωσης του φεστιβάλ και ιδιαιτέρως τα μέλη του corinthian photography club Γιώργο Γεωργόπουλο, Lorena Kirk-Giannoulis, Δήμητρα Καψαλάκη, Χρήστο Κωτσάκη, Ελένη Κούτλα, Κώστα Κριεμπάρδη, Βλάσση Μαυραγάνη, Αθανάσιο Σκάζα, Άννα Τερζή, Γεώργιο Τζάφη, Κατερίνα Φιλοπούλου, Άννα Δημητροκάλη, Σοφία Σπυροπούλου, Μάνο Κουνελάκη και τον Γιώργο Λαμπρόπουλο για την υποστήριξή του σε όλα τα θέματα που άπτονται της τεχνολογίας.

4) Τελετή βράβευσης στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς για τον φωτογραφικό διαγωνισμό «Παράδοση».

Με τον ομορφότερο τρόπο έκλεισε το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2018-Corinth Exposed 2018 την Κυριακή 6 Μαΐου στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με την τιμητική βράβευση των διακριθέντων φωτογράφων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Παράδοση». Η εκδήλωση άνοιξε με το θερμό καλωσόρισμα της τοπικής διαχειρίστριας του Μουσείου Λάιας Κιουρκτσόγλου.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου με την συνεργασία και την υποστήριξη της Πινακοθήκης του Δήμου Κορινθίων, του ΚΕ.Π.Α.Π του Δήμου Κορινθίων και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών. Περιλαμβάνει είκοσι έργα δεκαέξι φωτογράφων, από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Οι βραβευμένοι φωτογράφοι είναι: Μιχάλης Αγιαννίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καλαβρουζιώτης, Διονυσία Καταβάτη, Βαγγέλης Κουσιώρας, Ελένη Κούτλα, Νάντια Μακρή, Κυριάκος Πανίτσας, Στέφανος Πατεράκης, Ηλίας Περγαντής, Βασίλης Πρωτόπαπας, Αθανάσιος Σκάζας, Λένα Στεφάνου, Νίκη Ταταριώτου, Luciano Tellan, Στέφανος Χρόνης.

Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού "Παράδοση"
Νίκος Φιλιππακόπουλος (Φ. Νίκος)
Αρχιτέκτων DPLG – Εικαστικός καλλιτέχνης

Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα
Διδάκτωρ Μουσειολογίας / Αρχαιολόγος- Ιστορικός Τέχνης

Peter Kervarec
Φωτογράφος

Justin Jones
Εικαστικός – Φωτογράφος

Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α. / Β.Α.
Φωτογράφος
Καθηγητής φωτογραφίας στα Global Arts Sudios

Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α. / Β.Α.
εικαστικός
Διευθυντής Σπουδών Global Arts Studios
Διευθύνων σύμβουλος Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών

Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Απολογισμός Corinth exposed 2018
Pin It